demens.nu

Driedaagse Uitstap Nederland - volzet

Op woensdag 29 mei vertrekken we naar Nederland voor een driedaagse uitstap naar het hart van Friesland! (deze uitstap is volzet)

Nederland bezoeken is telkens weer een verrassing. Een driedaagse uitstap naar het hart van Friesland kan dat bevestigen!

Wij vertrekken op woensdag 29 mei naar Haarlem voor een bezoek aan de oude binnenstad met smalle steegjes en straatjes en een bezoek en proeverij aan een lokale brouwerij op een bijzondere locatie...!  De dorstigen laven is een goede deugd! Nadien wordt de weg verder gezet naar Zaanstad voor een kort bezoek aan de Zaanse Schans. Naast de deur ligt Volendam. Daar zullen we in ons hotel op de dijk het avondmaal met drie gangen nuttigen en overnachten, maar eerst varen we nog met de boot naar het pittoreske Marken voor een gezellig bezoek, een aanrader...

Donderdag 30 meirijden we naar het pittoreske Edam, dat zijn naam gegeven heeft aan de alom gekende kaas. Verderop stoppen we in Hoorn om te kuieren in de historische, oude haven. Via de legendarische  2 km-lange Afsluitdijk tussen de Waddenzee en het IJsselmeer rijden we naar Leeuwarden. Op de dijk is een stop voorzien met deskundige uitleg en een indrukwekkend zicht op zee en meer. Onderweg  maken we kennis met het havenstadje Harlingen door een korte rondrit.  In Leeuwarden zitten we in het hartje van Friesland. Die dag is er traditiegetrouw de grootste bloemenmarkt van Nederland, zeg maar de grootste tot heel fel over alle andere grenzen heen. De stad is overrompeld met bloemen- en plantenstandjes. Honderden, zeg wel! Een pak natuur, nooit gezien en dus moet je het ...gezien hebben.  En de scheve toren van Pisa staat in Leeuwarden...?! Heerlijk genieten van bloemen en planten... en zoveel meer. Tegen de avond rijden we dan verder in het hart van Friesland naar Groningen, waar een boottocht ons de stad beter leert kennen. In het hotel aldaar wacht ons het 3-gangenbuffet (warm en koud) en een verdiende nachtrust.

De derde dag starten we met een bezoek aan de binnenstad van Deventer, Hanzestad en dé marktstad bij uitstek, iets bijzonders. Na de middag brengen we een bezoek aan de Paleistuin van Paleis Het Loo, vroeger het buitenverblijf van het Nederlandse vorstenpaar, in Apeldoorn. Op onze terugweg naar Bredene wacht ons in Tilburg nog een gidsbeurt  in een jenever distillerie. Eén om U tegen te zeggen, ook met proeverij.  Dat mag ook nog!

Als we niet te laat in onze Fakkel in Bredene zijn en daar zorgen we samen voor, leggen we aldaar er ook nog een lap op... en dat als afsluiter! Terugkomst is voorzien om 20u