demens.nu

Voordracht Falklandeilanden en Paaseiland

Op zondag 18 november om 10u30 zijn Nadine Boucquaert en Jean Pierre Rosseel te gast in het VC De Fakkel voor hun reisreportage in klank en beeld, over de Falklandeilanden en Paaseiland.

De Falklandeilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan ten oosten van zuidelijk Argentinië, vormen een Brits overzees gebied. We verkennen 5 eilanden. Van héél dichtbij kunnen we het gedrag van de koningspinguïn, de rockhopper, de ezelspinguïn … observeren. Wenkbrauwalbatrossen, zeeolifanten, caracara’s, koningsaalscholvers… zijn eveneens bijzonder fotogeniek.

Midden in de uitgestrekte Grote Oceaan ligt het mysterieuze vulkanische Paaseiland in het Polynesisch Rapa Nui. Dé symbolen van de cultuur van Paaseiland zijn de ‘moais’, monumentale beelden gehakt uit tufsteen. Paaseiland is sedert 1995 Werelderfgoed Unesco.

De foto’s beloven terug een visueel hoogstandje met veel kennis terzake, zoals we van de voordrachtgevers gewend zijn. M.a.w. een lust voor het oog, maar ook de bijhorende toelichting en achtergrondmuziek zal de deelnemers in de juiste sfeer brengen.

Iedereen is dus opnieuw van harte welkom.

 

De toegang is gratis.

 

 

Programma

                10u15      Opening deuren

                10u30      Voordracht “De Falklandeilanden en Paaseiland” deel I

                11u15      - pauze -

                11u30      Voordracht “De Falklandeilanden en Paaseiland” deel II

                12u30      Einde