demens.nu

Symfonisch Orkest VUB 2018

Hoewel de kaartenverkoop pas in september start, zijn wij verheugd nu reeds de terugkomst van het Symfonisch Orkest van de VUB aan te kondigen.

Op zaterdag 1 december om 20u is dirigent Jurgen Wayenberg samen met zijn orkest opnieuw te gast in het MEC Staf Versluys voor een spetterend concert.
In vervolg op “water”, “vuur” en “aarde” tijdens de vorige seizoenen, vormt het thema “lucht” de inspiratie in 2018. Woord en muziek zullen daarbij illustreren hoe lucht de voorwaarde is voor het zweven van een veertje, het fluisteren van een belofte, het fluiten van een melodietje.
Maar evengoed evoceert het orkest hoe wervelende lucht zich kan samenpakken tot stormen en orkanen. Lucht gaat daarbij over alle grenzen heen en bindt zich aan niemands afkomst of kleur.
Dit alles brengt het orkest onder meer bij een euphoniumconcert van John Stevens, met als solist Ken Serrien en een klarinetconcert van Oscar Navarro, met (in afwisseling) de solisten Carolien Van Nerom en Bart Vande Voorde.
Daarnaast liggen, zoals gebruikelijk, ook weer partituren klaar voor enkele klassieke pareltjes en voor meeslepende filmmuziek, bijvoorbeeld uit de Disneyfilm Aladdin.

Hou dus na de zomer zeker uw brievenbus in de gaten, want snel reageren is de boodschap. Het concert is immers telkens uitverkocht.