demens.nu

Symfonisch Orkest VUB 2019

Op zaterdag 7 december om 20u is dirigent Jurgen Wayenberg met het Symfonisch Orkest van de VUB opnieuw te gast in het MEC Staf Versluys voor een spetterend concert.

Een hart dat sneller slaat voor een ander betekent “Liefde”. Een hart dat sneller slaat voor miljarden mensen, dat moet dan liefde voor de wereld zijn of “Amor Mundi”. Daar is meer voor nodig dan dat ene pijltje van Cupido! Daarom zal VUBorkest tijdens de herfstconcerten van 2019 mee een zetje geven. Met muziek en woord zal het harten laten volstromen met empathie, met altruïsme, met een drang te streven naar welzijn en vrijheid voor anderen, met onbedwingbare liefde en zorg voor de hele wereld! Beetje overmoedig? In het licht van 50 jaar VUB en van het eigen 25 jarig jubileum zal dat zeker lukken!


Solist:  Koenraad Botteldoorn (marimba)
Woord:  Ingrid Vanrutten  -  Yoeri Lewijze

Programma:

  • Akademische Fest Ouverture  -  J. Brahms
  • Concerto for Marimba  -  E. Séjourné
  • Rapsodie Dahoméenne  -  A. De Boeck
  • Cyber Conductor  -  Igudesman, Gürtler
  • West Side Story -  L. Bernstein
  • Ellis Island Prologue  -  P. Boyer
  • Libertadores  -  O. Navarro

 

De inspiratie voor deze nieuwe editie is Amor Mundi. Woord en muziek zullen daarbij illustreren hoe liefde de voorwaarde is voor een gezonde samenleving.

Het VC De Fakkel levert net als vorig jaar, een extra inspanning door de kaarten aan de verminderde prijs van 10 euro ipv 13 euro in VVK. Het spreekt voor zich dat leden van andere vrijzinnige centra van deze korting geen gebruik kunnen maken, aangezien die andere vrijzinnige centra die korting niet bijpassen.


We voorzien max. twee kaarten per lidmaatschap. De genummerde kaarten worden geregistreerd op naam en kunnen niet doorgegeven worden aan derden. Tot onze spijt kunnen wij niet ingaan op vragen voor bijzondere voorkeuren van zitplaatsen in de zaal, want dat is een onmogelijke opdracht. De volgorde van betaling bepaalt de volgorde van inschrijving en dus het nummer van de zitplaats. Op deze manier willen wij discussies vermijden.

Kaarten aan ledenprijs kunnen uitsluitend besteld worden op het secretariaat van het VC De Fakkel vanaf 16 september. Reservaties, betalingen en overschrijvingen vooraf zullen niet meer in aanmerking wegens de administratieve problemen dat dit met zich meebrengt en ook om iedereen op een gelijke manier te behandelen. Dus mogen wij aan al wie reeds kennis gegeven heeft van interesse, vragen om toch nogmaals het secretariaat te verwittigen.

Na ontvangst van de betaling op rekening Vriendenkring VC De Fakkel: BE21 0011 5849 0703 (met vermelding van de naam en het aantal plaatsen), kunnen de kaarten afgehaald worden in het VC De Fakkel vanaf 23 september op weekdagen tussen 8u30 en 16u30. Ze kunnen ZEER UITZONDERLIJK ook thuis bezorgd worden, na afspraak via telefoon (059/32.51.85 of gsm 0486/70.79.48)of e-mail (vc.de.fakkel@skynet.be). Deze dienst wordt enkel aangeboden aan leden met mobiliteitsproblemen.

OPGELET!

Niet-leden die willen samen zitten met bevriende leden, kunnen dit uitzonderlijk, door lid te worden voor het bedrag van 12 euro (gezinstarief). Ze kunnen dan eveneens genieten van de ledenkorting.

Wij kijken alvast, samen met u uit naar een veelbelovend concert van het Symfonisch Orkest van de VUB op zaterdag 7 december om 20u.